Selecteer een pagina

Overleggen via internet en ondertussen samen een whiteboard delen. Superhandig.

 

Er zijn nogal wat diensten. Ze hebben hun eigen sterke en zwakke punten. Ik maakte een overzicht zodat je het juiste gereedschap kunt kiezen bij jouw overleg. Onderaan dit bericht staan alle links naar de applicaties.

 

scrollen
Het gaat erom of iedereen het hele whiteboard kan zien. Dat is dus niet bij elke applicatie het geval. Als je toch die applicatie wilt gebruiken is het een goede tip om iedere deelnemer een lijn te laten trekken langs de uiterste rand. Dan hou je een gebied over wat iedereen kan zien.

audio
Erg handig is audio. Je kan dan praten terwijl je tekent. Tijdens het tekenen chatten is niet bevordelijk voor de concentratie. Je kijkt steeds heen en weer. Bovendien laat je de audio-kant van je brein onbenut.

bewaren
Soms wil je jouw meeting op een ander moment voort zetten. Dan is het handig dat je jouw whiteboard kan bewaren zodat je er later verder mee kan.

afbeeldingen
Soms wil je afbeeldingen toevoegen op je whiteboard. In bovenstaand diagram kun je zien met welke applicaties dat kan.

websites invoeren
Met Twiddla kun je websites invoeren. Dat is reuzehandig als je de gebruikersvriendelijkheid wilt bespreken. Je kunt op je eigen website notities maken en tekenen.

chat
In iedere applicatie kun je chatten. Maar audio heeft de voorkeur.

gummen
In iedere applicatie kun je gummen. De gum is soms ook handig als teken-instrument op gekleurde vlakken.

ordenen
Het is vaak noodzakelijk dat je elementen kunt ordenen door ze te verplaatsen.  Als je samen een tekening maakt is dat minder van belang.

vergrendelen
Als je ingewikkelde diagrammen maakt is het wel handig als je elementen kan vergrendelen. Je voorkomt daarmee dat je per ongeluk verkeerde wijzigingen aanbrengt.

meerdere pagina’s
In een aantal applicaties kun je tegelijkertijd op meerdere whiteboards werken.  Je kan dan ook heen en weer schakelen.

highlighter
 Gek genoeg heeft maar één applicatie een markeerstift. Tegelijkertijd kun je dit ondervangen door belangrijke tekst en beelden te onderstrepen, te omcirkelen of groter te maken.

veel kleuren
Scriblink heeft weinig kleuren om uit te kiezen. Als je gaat tekenen is dat echt een nadeel.

iPad
Twee applicaties kunnen ook op de iPad bekeken worden. Dat komt omdat de meeste applicaties gemaakt zijn met Flash. Helaas zijn dit net de applicaties waarmee je niet kunt scrollen. Als je elke deelnemer de randen laat markeren weet je toch zeker dat iedereen alles ziet.

snapshot
Als je vorderingen in beeld wilt brengen is het handig als je snapshots kan maken.

toegankelijk
De meeste whiteboards kun je bereiken door de URL in te voeren. Alleen bij Cacoo is het verplicht om je te registreren.

de links:

scribblar

flockdraw

scriblink

cacoo

twiddla

groupboard

 

overzicht

 

< vorige
volgende >