Selecteer een pagina

jacksart

Gisteren trakteerden wij mijn dochter en haar vriend op een workshop Rock ‘n Roll Schilderen omdat zij een jaar samen zijn. De geleerde technieken zijn zo direct dat ze geen ruimte laten voor getwijfel en gehannes. Dat maakt deze workshop uitstekend geschikt om met je team los te komen als je visueel wilt gaan werken. Bovendien is het ontzettend leuk.

direct werken
“Geen schetsjes met een potlood. Daar doen we hier niet aan. We beginnen gelijk met de spuitbus.” begint Jack zijn uitleg “Wees leeg van binnen en maak gewoon contact met je gevoel”.

stap 1: ontwerp spuiten
Jack maakt eerst een tekening op het doek met de spuitbus. Hij drukt de spuitbus dicht tegen het doek aan zodat hij dunne lijnen krijgt. Binnen een paar seconden staan er twee poppetjes op het doek.

stap 2: invullen met de roller
Razendsnel vult Jack de vlakken in met een verfroller. Het geeft niks als je over de lijnen heen gaat. Later kun je de lijnen opnieuw spuiten over de verf heen. Ondertussen werp hij een paar keer klodders verf op het doek om het beeld interessanter te maken.

stap 3: sjablonen spuiten
Op het schilderij spuit Jack letters met behulp van sjablonen. Dat doet hij eerst met zwart. Daarna verschuift hij de letters een stukje op het doek. Vervolgens gaat hij er met wit nog eens overheen.

iedereen aan de slag
Na dit voorbeeld gaat iedereen aan de slag. Er zijn ongeveer 50 mensen die meedoen aan zijn workshop. Dus het is een gezellige bedrijvigheid. Mensen lopen tussen alle doeken door om de juiste kleuren spuitbussen en verf te vinden. Anderen zijn de juiste letters aan het zoeken. Iedereen is ontspannen ingespannen bezig. 

Als je met je team visueel wilt overleggen maar nog even los moet komen is een bezoek aan Jack echt een aanrader!!!

Jack’s Art – http://www.jacksart.nl

 

overzicht

 

< vorige
volgende >