Selecteer een pagina

Twee infographics maakte ik over zieketeverzuim in Nederland. De één is beter dan de andere.

 

overzichtelijk

Als je hier klikt: interactieve infographic over ziekteverzuim vind je op een aparte webpage een interactieve infographic. Als je met je muis over de plaat gaat krijg je de informatie te zien. Ook zijn er twee manieren om verhoudingen te vergelijken. Ik maakte hem met processing en Illustrator.

code schrijven
Om een interactieve infographic te maken moet je code programmeren. Dat klinkt angstwekkend voor sommigen. Maar Processing is zo opgezet dat het vanaf het begin al leuk is om ermee te werken. Gelukkig beheers ik al Actionscript 3. Maar dat is weer niet te zien op de iPad.

teveel toeters en bellen

De infographic hieronder is een enorm ding. Er is te veel vormgeving ten opzichte van de inhoud. Hij is daardoor niet overzichtelijk.

balken beter dan bollen
Als je cijfers wilt vergelijken kun je in de meeste gevallen beter balken tekenen dan cirkels. Je ziet bij balken de verhoudingen beter. Bij cirkels lijken de verschillen kleiner.

 

data kiezen
Op internet zocht ik naar data die ik interessant vond. Een goede plek is de site van het CBS.  Daar vond ik bovenstaande cijfers. En ik vond het wel interessant om te weten van welke beroepen je ziek wordt.

tabel maken
Ik kopieerde de data in deze spreadsheet. Daarin kun je goed de berekeningen maken om de grootte van de cirkels te bepalen:

kleurenpalet
Het kleurenpalet haalde ik van Kuler In de zoekfunctie typte ik “sick”. Daar kreeg ik prachtige kleuren bij.

patronen
Zelf maakte ik in Illustrator patronen voor de bacterieën.

 

< vorige
volgende >