Selecteer een pagina

kracht-plattegrond-blog

 

Eigenlijk is dit een abstract plaatje. Maar jij kan het volgende nu al aanwijzen:

  • water
  • hoofdwegen
  • parkjes
  • rotondes
  • bedrijventerrein

schrijven
Zie je hoe overzichtelijk het is? Stel je nu eens voor dat je dit moest uitschrijven. Het was een heel onaangenaam karwei. En het werd er allemaal niet beter op. Het is daarom de vraag of er wel zoveel geschreven moet worden als er nu wordt gedaan.

gemakkelijk informatie vinden
Je kunt heel gericht op zoek naar de informatie die jij nodig hebt. Of je nu naar een adres moet, een park zoekt om te picknicken of wilt gaan winkelen. Je zoekt middels de index de plekken op die ertoe doen. Je vindt ze in de juiste kaders op de kaart. Er staat geen overbodige tekst in. Het is super-effectief. 

gemakkelijk de weg vinden
Het is heel gemakkelijk om patronen te zien. Je kan heel gemakkelijk zien welke wegen de punten op de kaart verbinden. En je bepaalt zelf welke weg je neemt. Met de auto wil je waarschijnlijk over de gele wegen. Lopend kies je waarschijnlijk de kortste weg.

In dit geval is dit een plattegrond van ruimte. Maar je kunt ook een plattegrond maken van een proces, een organisatie of verbindingen tussen mensen. Jouw ontvangers zullen er heel erg blij mee zijn als jij je informatie overzichtelijk maakt.

 

overzicht

 

< vorige
volgende >