Selecteer een pagina

overzicht

Zo’n simpel plaatje. En dan heb je nog zoveel tekst nodig om het te beschrijven….

Kun je nagaan. De materie waarmee jij elke dag bezig bent is veel ingewikkelder dan het plaatje hierboven. Rapportages schrijven wordt dan toch een straf?

tekst is lineair
Tekst gaat maar één kant op. Dus als je wilt beschrijven met welke partijen jij allemaal te maken hebt ben je wel even bezig. En het overzicht is zoek. Om het te begrijpen moet je waarschijnlijk een paar keer teruglezen.

tekeningen zijn radiaal
Als je tekent met wie je allemaal te maken hebt ben je snel klaar. Je zet jezelf in het midden. Daaromheen teken je jouw relaties. Vervolgens trek je er lijntjes tussen. Het is een kleine moeite om ook nog even lijntjes te trekken tussen de partners die ook nog eens contact met elkaar hebben.

waarom tekenen?

Een tekening zie je in één keer. Om een woord te lezen moeten je hersenen alle letters stuk voor stuk decoderen. Een tekening maakt overzichtelijk.

kunst?

Welnee joh… Tekenen is een vergeten taal. De holbewoners hadden niks anders. De meeste mensen kunnen niet mooi schrijven. Zij schrijven desondanks dat toch ook gewoon op een flip-over? Het moet maar eens afgelopen zijn. 😉

Dit is goed genoeg. En als je nog wat meer tijd hebt:

Koop dus maar gauw een tekenboek en wat tekenmateriaal en begin gewoon. Misschien eerst eens stiekem?

TIPS

  • teken de inhoud eens tijdens een vergadering
  • teken thuis eens wat voorwerpen na
  • teken eens zoveel mogelijk tekeningen in een kwartier
  • Vraag mij om langs te komen op kantoor om jullie aan de gang te helpen met tekenen.
  • Laat mij jouw infographic maken.

 

< vorige
volgende >