Selecteer een pagina

portret-van-betrokkenheid

 

Dit vind ik nou zo’n mooie foto! Hij is genomen tijdens mijn workshop Visueel Overleg.

samenheid
Iedereen vindt met gemak zijn rol in deze dynamische activiteit. Dat is nog eens wat anders dan stil te zitten en af te wachten wat anderen te zeggen hebben.  Schuiven, tekenen, denken, kritisch luisteren, uitgangspunten bestuderen…. Het gebeurt allemaal tegelijkertijd. Iedereen is actief.

overstijgen
De tafel met alle objecten is het collectieve brein. Net als ons eigen brein is het continue in beweging. Het maakt het gemakkelijk voor iedere deelnemer om eigen standpunten te overstijgen.

rode draad
De rode draad is voor iedere deelnemer gemakkelijk te volgen. Ondertussen kan het gesprek alle kanten opgaan. Verschillende zijsporen kunnen worden neergelegd om vervolgens weer terug te keren naar de kern van het verhaal.

spiegel
De tafel met objecten, kreten en tekeningen is ook een spiegel. Kristalhelder komt in beeld waar het schort. Dat is soms pijnlijk. Maar het is ook humoristisch. Er wordt veel gelachen.

kernachtig overzicht
Het resultaat is een kernachtig overzicht. Aan de hand van de opstelling op tafel kan binnen een minuut uitleg worden gegeven. Verbeterpunten liggen duidelijk op tafel. De nieuwe koers staat iedereen duidelijk voor ogen.

Dit kun je zelf morgen tijdens de vergadering doen. Maar als je op gang geholpen wil worden doe ik graag mee. Ik ben er heel graag bij als mensen op zo’n positieve manier de handen in elkaar slaan.

kernachtig-overzicht

 

overzicht

 

< vorige
volgende >