Selecteer een pagina

 

Tegenlicht Meet UpDe Nieuwe Stad Amersfoort en Permanent Beta Wat mij betreft een veelbelovende combinatie. Ik trok er dus op uit om in mijn eigen vrije tijd eens een visueel verslag te maken.

De uitzending viel me tegen. Meneer Semler zei niks nieuws. Maar het tafelgesprek erna was heel mooi, verdiepend en openhartig.

Wijs leven in plaats van slim

openhartigheid
Een tafelgenote ervoer dat ze tot haar pensioen een productiemiddel is geweest. Nu pas kan ze een leven leiden dat bij haar past. Een andere gesprekspartner aan onze tafel vertelde over de strijd om het bestaan wat remmend werkt op vrijheid. Ik vertelde zelf dat ik eigenlijk altijd werk heb gedaan wat volledig op mij aansluit. Maar dan leef je nog steeds niet automatisch in de hemel. Kan niet. Utopie.

oneindige vrijheid en geluk
Vrijheid is niet doen waarvan je houdt. Vrijheid is houden van wat je doet. Geluk is niet een eeuwig durend orgasme. Geluk is in vrede kunnen zijn met dat wat is.

vrijheid en geluk binnen kaders
We kunnen allemaal speels bezig zijn met het veroveren van onze eigen vrijheid. We kunnen allemaal beginnen met de reis naar ons eigen doel. Maar als dat pad overschaduwd wordt door brandend verlangen is de reis niet zo vrolijk.

Stapje voor stapje samen een stukje lopen
In de tekening hieronder vind je de hersenspinsels die tevoorschijn kwamen uit onze collectieve intelligentie.

 

semler

 

< vorige
volgende >