Selecteer een pagina

Cijfers zijn krachtige argumenten
De meest overtuigende argumenten zijn waarschijnlijk cijfers. Niet alles is meetbaar. Maar als het meten jouw verhaal ondersteunt wordt het een zeer krachtig verhaal.

visualiseren brengt overzicht
Visualisatie is de beste manier om de cijfers overzichtelijk te maken. Als je het goed doet zie je in één oogopslag het verhaal van de cijfers zonder te hoeven vergelijken.

Kijk nu eens naar het volgende:

verhoudingen

De diameters van de bollen zijn 100 en 150. De balk links is 100 hoog. De rechter 200. Heb je het goed geschat? En… belangrijker nog… Heb je gemerkt dat het vergelijken van de balken veel gemakkelijker is?

balken zijn duidelijk
Als je twee balken vergelijkt hoef je maar in één richting te vergelijken. Toch gebruiken de meeste makers van infographics bollen als ze cijfers in beeld brengen. Dat is dus niet handig. Vergelijken is moeilijker. Bovendien wordt het beeld veel groter waardoor het overzicht mist. Tijdens het vergelijken moet je dan ook nog eens scrollen. Je cijfers komen niet tot hun recht!

Bollen en taartpunten gebruik je slechts als je het hebt over de verhoudingen binnen een geheel. Voor de rest kun je maar beter balkjes gebruiken. Voor het overzicht het liefst 2-dimensionaal.

 

overzicht

 

< vorige
volgende >