Selecteer een pagina

kracht-praatplaat

Als je bovenstaande afbeelding bekijkt krijg je vast allemaal associaties. Maar je weet niet waarover het precies gaat. Daarom heet het ook een praatplaat. Er hoort een verhaal bij. De combinatie van woord en beeld is ontzettend krachtig.

twee hersenhelften bereiken

De linkerhersenhelft gaat over taal. De rechterhersenhelft gaat over beeld. Als je woord en beeld combineert wordt jouw boodschap optimaal opgepikt.

twee ontvangers tegelijkertijd

Taal gaat via horen. Beelden gaan via zien. Deze twee ontvangers zijn onafhankelijk van elkaar en belasten elkaar niet. Als je één van deze ontvangers onbenut laat is dat een gemiste kans.

onthouden

Beelden helpen door het bovenstaande enorm bij het onthouden van jouw verhaal. Jouw boodschap dringt dieper door in het brein.

samenhang

In beeld kun je de samenhang van jouw verhaal inzichtelijk maken. Alles heeft letterlijk een plek in het beeld. Daardoor kan jouw ontvanger jou veel beter volgen.

voorbereiding

Het maken van een praatplaat is een gedegen voorbereiding voor jouw verhaal. Je maakt letterlijk een totaalplaatje waarin je alles een plek moet zien te geven. Je krijgt overzicht. Je vliegt in een helikopter boven jouw inhoud. Er ontstaat samenhang.

vertellen

Als je jouw verhaal vertelt heb je visuele ondersteuning. Je wijst aan wat er te zien is en doet je verhaal. Je doet dat heel spontaan omdat je niet op hoeft te dreunen wat je van buiten hebt geleerd.

meegeven

Je kan letterlijk jouw verhaal aan je luisteraar meegeven in de vorm van je visitekaartje, een poster of een flyer. Als jouw luisteraar jouw praatplaat later nog een keer bekijkt wordt hij of zij gelijk weer meegenomen naar jouw inhoud.

Zullen we samen aan de slag?

Ik stel voor dat je lekker bij ons komt lunchen. Na het eten zet ik de kookwekker overeenkomstig het door jou gestelde budget. Ik help jou (als leek op jouw terrein) om buiten jouw eigen verhaal te gaan staan zodat alle helderheid ontstaat die jij nodig hebt voor een krachtige vertelling. We gaan tekenen, schrijven, schuiven en sorteren tot we de essentie hebben gevangen. Deze essentie komt terecht in een heldere praatplaat. Goed idee toch? Neem maar gauw contact met me op!

 

< vorige
volgende >