Selecteer een pagina

Tekeningen worden als snel te duur voor sommige klanten. Stel je bijvoorbeeld voor dat je een blog schrijft. Dan is een illustratie meestal niet te betalen. Vanavond tekende ik drie tekeningen in een uur voor een blog als uitdaging.

Verzamelaars op het web

verzamelwoede-30-minutenDeze tekening maakte ik bij een artikel over verzamelaars op het web. Ik werkte met de pen-tool. Daar krijg je hele strakke vormen mee. Maar het is een tijdrovend proces. Omdat ik in tijdnood kwam heb ik het mannetje zwart gemaakt en verder niet gedetailleerd. Ik deed hier een half uur over.

Ouderwetse kranten

krant-21-06-20-minuten

Deze tekening maakte ik bij een artikel over dat kranten niet met hun tijd meegaan. Omdat de vorige tekening nogal lang duurde koos ik nu voor de Blob-brush, een snelle kwast. Ik deed hier 20 minuten over.

Textiel-stad

textielstad-20-minuten

Het volgende artikel ging over Enschede als textielstad. Ik heb een paar gebouwen overgetrokken van een luchtfoto van Enschede. Ik heb “textiel-kleuren” aangebracht. Daarna heb ik met de vrije penseel de stiksels getekend. Daar kun je ook een aparte penseel voor maken. Maar ik vind heel wat te zeggen voor deze onregelmatigheid.

Eindstand

In totaal ben ik 70 minuten bezig geweest. Omdat ik 75 euro per uur wil verdienen kost dat € 87,50. Ik kan dus blog-tekeningen aanbieden voor 30 euro per tekening. Het vraagt een heel andere creativiteit. En dat is leuk. Beperkingen genereren creativiteit. Vergeet dat niet!

 

 

 

< vorige
volgende >