Selecteer een pagina

duplo-hulp-timemanagement

Sinds gisteren staat er Duplo op mijn bureau. De toren geeft aan hoe lang ik nog werk. Elk blokje is een half uur. Als de wekker op mijn computer afgaat haal ik één blokje van de toren. En dan hou ik een kwartier pauze. Ik heb namelijk een overbelaste schouder.

overzicht
Dat de toren zo prominent op mijn bureau staat zorgt ervoor dat ik veel bewuster keuzes maak over hoe ik mijn tijd indeel. Ik heb blokken van een half uur. Die wil ik optimaal besteden. Doordat ik duidelijke pauzes inlas verknoei ik minder tijd. Ik ervaar ook meer dat ik zinnig bezig ben.

kleuren
Je kunt gebruik maken van de kleuren van de stenen. Je kunt aan elke kleur een activiteit toevoegen. Zo kun je er met behulp van de stenen en een alarm op je computer ervoor zorgen dat je bijvoorbeeld niet langer dan twee keer een half uur aan mails besteed.

klikken
Duplo is handig omdat je het vast kunt klikken. Het wordt dus geen zooi op mijn bureau. Er zijn vast nog meer handige dingen te bedenken. Je kunt er bijvoorbeeld stickers op plakken met een icoon of tekst. Handig…..

 

< vorige
volgende >