Selecteer een pagina

Dit heldere filmpje vond ik op www.poptalk.nl Poptalk gebruikt poppetjestaal bij kindercoaching & counseling. Zij leren poppetjestaal ook aan mensen die met kinderen werken en/of leven.

bij alle meta-communicatie

Maar de voordelen die deze manier van praten oplevert gelden natuurlijk niet alleen voor kinderen. Bij elke communicatie over communicatie (metacommunicatie) is het zinvol om afstand te nemen van de situatie. Door de hele situatie op tafel te zetten wordt dat gemakkelijker. Er is letterlijk sprake van helicopterview.

verschillen overstijgen

Met behulp van beeld kun je gemakkelijker verschillen overstijgen. Met iconen en kernwoorden kun je bij de verschillende betrokkenen “aantekenen” hoe de situatie voor hen was. Hierdoor kun je de verschillende belevingen gemakkelijker scheiden. Daardoor worden reacties eerder begrijpelijk.

verstrengeling ontwarren

Mensen hebben vaak alleen maar beschikking over hun kant van het verhaal. De grootste uitdaging bij conflicten is het in beeld brengen van de andere kanten van het verhaal. Op dat moment ontstaat er ruimte voor begrip.

Haal dus bij het volgende conflict maar gauw de Playmobil en de tekenspullen van zolder!

 

overzicht

 

< vorige
volgende >