Selecteer een pagina

Leuk als je allemaal uitkomsten en plannen hebt aan het einde van je bijeenkomst. Maar ga je ook wat doen? Doe eens gek. Wees eens concreet. Afgelopen donderdag zette ik deelnemers op een bijeenkomst voor het blok: “Wie zet er een LinkedIn-groep op zodat er ook plannen uitgevoerd kunnen worden?”

buitenstaander loopt minder risico
Dat is mijn voordeel als buitenstaander. Ik kan veel gemakkelijker zaken bespreekbaar maken die anderen laten liggen. Ik benoem pijnplekken. En ik vraag om meer duidelijkheid.

spontaniteit en impulsiviteit
Van te voren ben ik dat niet van plan. Dat werkt volgens mij ook niet. Dan doe ik er teveel moeite voor. Juist als ik ruimte geef aan mijn impulsiviteit sla ik de spijker op zijn kop.

ruimte maken en duidelijk zijn
Bij een sessie van de Rabobank zei ik een keer hard en duidelijk “Au!”. Dit ene woord gaf ruimte aan de medewerkers om te praten over de pijnlijke gevoelens die het resultaat waren van een minder geslaagd project. Bij een gemeente vroeg ik of er mensen ontslagen werden. Dat werd bevestigd. Voor veel aanwezigen was dat tot dat moment nog niet helemaal duidelijk. Het was slechts heel indirect benoemd.

dankbaar
Mensen zijn je dankbaar als je concreet durft te zijn en de kern durft te raken. Het geeft ruimte en het maakt duidelijk. Durf jij ook?

 

overzicht

 

< vorige
volgende >