Selecteer een pagina

heuristiekeRuimte

 

laboratorium
De wereld van het spel is een wereld die los staat van het gewone leven. Daardoor is er meer ruimte voor experiment. Je doet dingen die je buiten de wereld van het spel minder snel doet. Het is een soort laboratorium.

heuristieke ruimte
De heuristieke ruimte is het gevolg van een goed ontworpen spel. Enerzijds moet er voldoende veiligheid zijn. Anders rennen je deelnemers gillend weg. Maar er moet ook niet teveel veiligheid zijn. Dan is je spelwereld dodelijk saai. Tegenover de veiligheid staat daarom uitdaging. Daar moet ook niet teveel van zijn. Dan wordt het te eng.

nieuwe regels
In de wereld van het spel gelden andere regels dan in de wereld erbuiten. Met de regels begrens je de wereld van het spel (tijd en ruimte). De regels vormen daarnaast de structuur van de wereld. Zij vormen de ruggegraat van de heuristieke ruimte.

vrijwillig
Het is van groot belang dat iedere deelnemer vrijwillig meedoet aan het spel. Daardoor weet je dat iedere deelnemer zich wil verbinden aan de regels van het spel.

innoveren
In deze wereld is het gemakkelijker om “out-of-the-box” te denken en om creatief te zijn. Met spel faciliteer je innovatie.

 

overzicht

 

< vorige
volgende >