Selecteer een pagina
illustratie wantrouwen

failure: wantrouwen als start

Wantrouwen als start maak ik te vaak mee om onbenoemd te laten. Het management is geneigd om zijn verbinding met de werkvloer te overschatten. Als je dan een bijeenkomst organiseert komen levende weerstanden op als een grote verrassing. De bijeenkomst krijgt een geheel andere lading dan verwacht en is gedoemd te mislukken omdat hij niet juist is voorbereid.

gemakkelijk te testen

Durf je te controleren of de werkvloer jou wel vertrouwt? Stuur dan een externe onderzoeker de werkvloer op om in gesprek te gaan met je personeel. Dat hoeft geen wetenschappelijk onderzoek te zijn. Veel belangrijker is het talent om een persoonlijk gesprek aan te gaan. Met mijn tekenblok onder mijn arm haalde ik laatst in een half uur al voldoende resultaten op om een ferme spiegel voor te kunnen houden. Tekenen is immers een sterk middel om een gesprek aan te slingeren en vertrouwen te geven dat er echt wordt geluisterd.

met toegeven win je al de helft

Toegeven dat het niet lukt(e) is misschien niet gemakkelijk. Maar je kweekt ogenblikkelijk begrip. Bovendien kun je de medewerkers laten meedenken over hoe je dit stuk samen kunt aanpakken. Durf je het aan om je open en kwetsbaar op te stellen en zo om hulp te vragen aan je eigen mensen? Ik help je graag!

< vorige