Selecteer een pagina

NEE! Zeg ik… NEE! Geen apps en geen software.

ontspan je hersens

Een belangrijk onderdeel van mindmappen is dat je hersens zich ontspannen als je zelf takken tekent en je mindmap illustreert. Ontspannen hersenen werken nu eenmaal beter.
Voorbeeld: Je bent je suf aan het piekeren over hoe die ene nu ook al weer heet. Hoe harder je probeert hoe minder het lukt. Een paar minuten later ben je alweer over iets anders aan het praten. En dan opeens weet je het! Ken je dat? Je hersenen hebben zich ontspannen.

wees creatief

Ook al ben je van al je kleuren een lelijke modderzooi aan het maken. Ook al lijkt niks op datgene wat je wou tekenen. Door te tekenen en te kleuren activeer jij je rechterhersenhelft. Daardoor denk je veel sneller buiten jouw bekende stramien.

radiaal

En ander belangrijk aspect van mindmappen is dat je alle kanten op tekent. Een computer zet alles in een rijtje. Kijk maar naar bovenstaand beginscherm. Dat is niet bepaald alle kanten op. Kun je bijna net zo goed een lijstje maken. het is niet bijster organisch.

comfort-zone

Je vind het hartstikke eng om te tekenen. Dat kun je beschouwen als een mentale stoornis. Toen je 3 jaar was kon je perfect tekenen. Het enige wat in de weg zit is je conditionering. Begin alsjeblieft weer met het wakker maken van dat spontane kind in je. Het heeft zoveel talent!

Begin desnoods als je helemaal alleen thuis bent in het donkere bezemhok. Maar doe er iets aan!

 

overzicht

 

< vorige
volgende >